3 Şubat 2012 Cuma

Beni Böyle Sev Seveceksen (VI)

Nuri’yle Son Düello
Kısa süren araştırmalarımızdan sonra Nuri Bazman’ı “Kanarya Sevenler Derneği” ismi altında bir yasadışı kumarhanede bütün servetini tüketirken bulduk. Hido önce benimle gelmek istedi, fakat bu olay artık benimle Nuri arasındaydı. Sonuçta kumara karşıydım elbette ama oyunu da kurallarına göre oynamak lazımdı. Kumarhaneye öyle bir girdim ki, ben bile kendimden korktum. Nuri Bazman Efendi biraz da benimle oynasın bakalım nasıl oynanıyormuş kumar?

Ferdi: Gençler, bu masa boş mu?
Nuri: Ulan, gene mi sen? Belanı mı arıyorsun kardeşim?
Ferdi: Evet Nuri Efendi, şimdi seninle kumar oynacağız.

Nuri ve ben karşılıklı nefretle bakıştıktan sonra, kâğıtlar dağıtıldı ve oyun başlamıştı.

Ferdi: Nesine oynuyoruz Nuri?
Nuri: Farketmez, sen karar ver.
Ferdi: Her şeyine oynayalım o zaman.

Aman Allahım, neler diyordum ben? İntikam gözümü köreltmiş olmalı. Herşeyine oynamak ne demek? Derken yine en olmadık yerde karşıma çıkan İlhan Perisi karşımda belirdi.

İlhan: Kıyamadım sana, yardım etmeye geldim. Her şeyine oynamak ile çok iyi yaptın Ferdi. Bundan sonra sadece benim dediklerimi yap.

Kendi kendime konuşup deli yaftası yememek için, İlhan Persi’ne sadece kafamla evet anlamı gelecek şekilde salladım.

Nuri: Tamam o zaman beyler. Her şeyine oynuyoruz. Seni, o sefil fukara hayatına geri göndereyim de gör, arabeskçi ezik!

Kâğıtları açma faslına geçmiştik. İlhan Perisi’nin yardımıyla dört as da benim elimdeydi. Nuri’de ise berbat bir el vardı. Nuri elimdeki dört ası görünce suratı kireç gibi oldu. Evet, yıllar önceki ezik, kendi halindeki dolmuşcu Ferdi Orhan, bugün intikamını en acı şekilde alıyordu. Nuri Bazman’ın elindeki her şey benimdi artık.

Ferdi: Beyler ben kaçar, Nuri bir ara yanına gelip her şeyin alacağım senin unutma. Kendine iyi bak, iyi akşamlar.

Nuri, hiçbir şey söylemeden yerinde öyle ifadesiz bir şekilde otuyordu. Evet, bugün kazanmıştım ve Nuri Bazman’ı alt etmeyi başarmıştım. Sevgili okuyucu, size daha önce söylemiştim, “Düne kadar hep iyi adamdım, bundan sonra şerefsizin önde gideni olacağım” diye. İşte gene söylüyorum ve ekliyorum, Nuri benden kork bundan sonra! Hayatı zehir edeceğim sana!

Nuri Her Şeyini Kaybediyor

Nuri elinde şarap şişesi ile çılgınca evinin kapısını vurmaya başlamıştı. Gerçekten acınacak haldeydi.

Nuri: Heyt! Esengül neredesin? Aç lan kapıyı. Esengül gel lan buraya! Karşıla beni, ayakta duracak halim yok! Hop! Nerdesin? Esengül diyorum, alo!

Kim derdi ki, koca Nuri Bazman bu hallere düşecek? Olsun ama hak etti o, bütün bunları. Ayrıca nasıl yendim ama Nuri’yi?

Esengül: Bağırma, bağırma geldim, ne bu halin Nuri? Gene kumardan geliyorsun, değil mi?
Nuri: Sana ne lan? Hem ben ikimizin geleceği için kumar oynuyorum, doğacak çocuklarımız için kumar oynuyorum.
Esengül: Kumardan gelecek parayla mı büyüteceğiz çocukları? Hem ne çocuğu Nuri? Bizim çocuğumuz yok, bu bir. İkincisi, ben hamile falan da değilim.
Nuri: İşte ben az önce karar aldım. Esengül gel çocuk yapalım hadi.
Esengül: Ne çocuğu bu saatte? Hem sen çok sarhoşsun.
Nuri: Ben sarhoş falan değilim, hem sen benimle nasıl konuşuyorsun? Esengül, döverim bak seni!
Esengül: Sende de sadece laf var, icraat yok. Hep asarım keserim ama bir numaranı görmedik daha.
Nuri: Al bakalım vurabiliyor muyum? Vuramıyor muyum?
Esengül: Aman Allahım, vurdun bana! İğreniyorum senden pislik adam.
Nuri: Konuşma lan, bak geliyor bak.

Evet Nuri Efendi, sonunda bunu da yaptın. Esengül’ün güzel yüzüne vurdun, şerefsiz herif!

Esengül İntihar Ediyor

Şu ana kadar bu öykü de, hep erkekler konuştu. Bana hiç söz hakkı verilmedi. Halbuki ben de bu öykünün en önemli karakterlerinden biriyim.  Ama artık yeter! Şimdi söz hakkı benim ve ben konuşacağım. Evet Ferdi, ben seni hala seviyorum, keşke sen de bunu bilebilsen ama artık herşey için çok geç. Yaktığın ateşi söndüremedim. Ferdi şimdi diyeceksin, madem beni o kadar seviyordun, neden Nuri ile berabersin? Ondan az biraz hoşlandım galiba, ayrıca ondan tek kuruş bile almadım. Sadece hayatımın kontrolünü kaybettiğim bir dönemdi galiba ve evde kalacağım korkusuyla, Nuri’nin evlenme tekflini kabul ettim. Çok üzgünüm ve şu anda ondan nefret ediyorum, hatta iğreniyorum. Hayatıma son verirken, seni çok sevdiğimi bir kez daha söylüyorum.

EYVAH ESENGÜL NE YAPTIN? OLAMAZ YA! HİKÂYENİN SONUNU BİLMEME RAĞMEN HEYECAN BASTI, ÖLME ESENGÜL’ÜM ÖLME NE OLUR!

Nuri az biraz kendine gelmişti.

Nuri: Esengül, kusura bakma sana vurmak istememiştim. Kendimi dövmek istemiştim o anda. Esengül… Es… Esengülllll neden cevap vermiyorsun? Hem bu ilaçlar ne? Yoksa intihar mı ettin? Hep benim yüzümden olamaz olamaz of! Ya ne yapacağım ben şimdi? Hastaneye götürmek lazım di mi? Of ya şimdi kim götürecek hastaneye aman be! Esengül iş çıkardın akşam akşam başıma.

Adama bak ya! Bir de kim götürecek diyor hastaneye. Adam ol da, sen götür kızı hastaneye, kız ölecek lan biraz acele et. Ah Esengül’üm, kimlere kaldın sen be bitanem?

Bir Hafta Sonra

Esengül, hastaneden çıkmıştı. Sağlığı maşallah yerinde sevgili okuyucu, merak edilecek bir şey yok. Esengül’ün intihar haberini Derin vermişti. Haberi duyar duymaz hastaneye koştum. Hastaneye girerken İlhan Perisi yanımda belirdi.

İlhan: Kız iyi durumda Ferdi, merak etme.
Ferdi: Abi sen nereden çıktın ya? Ayrıca sen sadece müzikle ilgilenmiyor muydun? Kumarhanede karşıma çıktın, şimdi de hastanede çıktın karşıma, ne iş anlamadım valla?
İlhan: Koçum ben, İlham Perisi değil İlhan Perisi’yim bunu unutma… Hadi Esengül, yukarıda seni bekliyor.

Esengül’ün yattığı odaya çıktım. Nuri sefili ve şimdilik sevgilim olan Derin odada yoktu. Hemen Esengül’ün yanına çöktüm. Gözlerim dolar gibi oldu, sıkı sıkı tuttum göz pınarlarımın su yollarını. Ağladığımı görsün istemiyordum Esengül’ün.

Ferdi: Ben hala deliyim, hala sevdalım Esengül. Sen beni unutmuş gibisin ama ben hala deliyim, hala sevdalıyım sana. Yaktığın ateşi söndüremedim Esengül, ben hala seni seviyorum, kalk ne olur! Bak, bu müzik işinden iyi para kazandım. Sen kalk, hemen evlenelim, ben bu müzik işini bırakırım ve hemen bir sahil kasabasında ev tutarız. Mutlu mesut yaşarız, olmaz mı?

Ben Başkasını Seviyorum Derin

Artık duygularım netti, intikamımı almıştım Nuri’den. Her ne kadar, şu anda Derin ile berabersem de, gönlüm Esengül’den yanaydı. Bu sevda bitebilir miydi? Bitmezmiş be sevgili okuyucu. Ben hala âşıkmışım Esengül’e! Of of ne yapacağım ben şimdi? Derin’e ne diyeceğim? Gene iki arada bir dere kaldım. Derin’in duygularını incitmeden ona her şeyi açıklamam lazımdı. O yüzden, ona bu sefer İstanbul’un gözde mekânlarında değil de, daha sıradan bir yerde buluşma teklifi ettim.

Ferdi: Karakterim icabı içi dışı bir insanım Derin.
Derin: Nereden çıktı şimdi bu Ferdi?
Ferdi: Ben başkasını seviyorum Derin.
Derin: Nasıl olur? Sen beni seviyordun hani.
Ferdi: Ben hala Esengül’e aşıkmışım, o benim ilk ve tek aşkım.
Derin: Demek öyle, sen benim gururumla oynadın Ferdi, seni abime söyleceğim.
Ferdi: Önce bir sakin ol, karşına benden daha iyileri çıkacaktır. Yaşın genç daha. Hem sen zaten doktora yapmaya yurtdışına dönmeyecek misin?
Derin: Öyle ama, ben seni çok sevmiştim be Ferdi. Depeche Mode, Lady Gaga dinlerken, seni tanıdığımdan beri Orhan Gencebay’ı, seni dinlemeye başlar oldum. Düşün yani müzikal zevkimi yerle bir etti sana olan aşkım.
Ferdi: Olmaz, benim kalbim iki aşkı birden kaldırmaz, bana fazla gelir. Derin, kusura bakma ama bu iş burada biter. Ayrıca benim gibi delikanlıya yakışmaz, iki insanla aynı anda beraber olmak. Yüreğime iyi geldin, sana her şey için çok teşekkür ederim.

Sevenler Kavuşunca Yaşamak Ne Güzel

Derin’den ayırılınca canım gerçekten çok sıkıldı. Kızı, kendi intikamıma alet etmiş gibi hissettim. Ve bu duygu yoğunluğu ile sahneye çıktım. Aslında Derin’den de hoşlanmıştım ama kalbimim ilk sahibi Esengül’ü de asla aldatamazdım. Karakterime ters anlıyor musunuz?
O günkü performansım süperdi. Mutsuzluğumun etkisiyle, İlhan Perisi bir an yanımdan ayrılmadı. Bünyem ne kadar acı ve üzüntüyle dolarsa, benim motivasyonum o kadar artıyor biliyor musunuz? Bugüne kadarki en iyi performansımı sergilemeştim.

1.         Kadınım
2.         Beni Böyle Sev Seveceksen
3.         Aramam
4.         Unutamadım
5.         Çikita Muz ( Yoğun İzleyici Talebi sebebiyle )
6.         Büyümeyen Bebeksin
7.         Batsın Bu Dünya

Kendi parçalarımın hiç birini okumadım, hep sevdiğim şarkıları söyledim. Gecenin ilerleyen saatlerinde Cengiz Kurtoğlu saati yapıp üst üste Cengiz Abi’nin parçalarını bile söyledim.

Kulisime doğru giderken bir anda onu gördüm. Gözlerime inanamadım, Esengül son sürat bana doğru koşuyordu. Acaba bana mı doğru koşuyordu? Kendimden şüphe ettim bir an! Sağıma soluma bile baktım. EVET EVET BANA DOĞRU KOŞUYORDU ESENGÜL, İNANILMAZ AMA GERÇEK. Ve o, bana doğru koşarken. İlhan Perisi bize şu parçayı çalıyordu:


Esengül: Ferdi, Ferdi sana geldim aşkım. Derin herbşeyi anlattı bana. Az önce ayrıldım Nuri’den. Ben de seni hala seviyorum.
Ferdi: Aşkım benim…

Kabul edin, siz de hikayenin sonunun böyle biteceğini biliyordunuz. Ama hikaye buraya gelene ne kadar nasıl acılar çektik, hüzne boğulduk, art arda sigaralar yaktık değil mi? Ne demiş Orhan Baba:


Az önce, yıldırım nikahı ile hayatlarımızı sonsuza kadar birleştirdik. Efsane aşıklar arasındaki yerimizi aldık. Geri kalan karakterlere ne olmuş, isterseniz bir de onlara bakalım..

Nuri Bazman, bütün servetini yitirmişti. Alkolle ile mücadele ediyor, boşta kalan vakitlerinde ise boşta gezenin boş kalfası olarak çalışıyor.
Derin Bazman ise, Londra’ya yerleşti. Burada bir İngiliz ile hayatını birleştirdi. Abisini hiç aramıyor. Arada beni Facebook’tan dürtüyor ve mesaj atıyor.

Ve bir hikâyenin daha sonuna geldik. Benim bu acı dolu hikâyemi okuyan, benimle hüzünlenen sevgili dostlara müjdeli bir haberim var. Ferdi Orhan, “Rüyalar Gerçek Olsa” adlı concept albümüm yakında sizlerle olacak. Şair, yazar, yönetmen ve heykeltıraş Tuna Kiremitçi’nin hazırlayacağı bir albüm ile yakında karşınızda olacağım. Beni izlemeye devam edin.

-SON-

Can Öktemer

Hiç yorum yok: